Till vänster om glaset är plåstret, som upptäcker om tabletten svalts

Den amerikanska myndigheten FDA har godkänt Abilify MyCite, som är en tablett som rapporterar om den blivit svald via en sensor.

Sensorn i tabletten skickar en signal till ett plåster på huden, som i sin tur skickar signalen till en app i personens smartphone och sedan till en webbportal, där anhöriga och vården kan kolla om tabletten tagits.

Tabletten saknar dock bevisad effekt på förbättring av medicinintaget.

Läs mer i Läkemedelsvärlden.

Läs mer i Svenska Dagbladet. NYTT!

Kommentarer   
Geta
#3 Geta 2017-11-17 14:26
Det går helt i stil med vanföreställningar som inopererade chips och dylikt.
Admin1
#2 Admin1 2017-11-17 14:21
Men, som en läkare i konstaterar i New York Times, just personer med schizofreni kanske inte var de bästa personerna att börja använda digitala läkemedel på eftersom de kan ha vanföreställningar.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=406&artikel=6823445
Admin1
#1 Admin1 2017-11-15 19:18
Idag får väl boendestöd ibland komma hem och övervaka att medicinen tas. Detta är nog billigare och bättre eftersom tabletten måste hamna i magen innan signalen kommer. Det som kan hämma är kostnaden för Arpiprazol tabletter är billigt numera. Men Abilify Maintena depåinjektionen kostar nog 40 000 kr/år. Ganska dyrt, men motsvarar kanske 8 dagars inläggning. Inläggning är dyr eftersom den kan vara i 1-3 månader.

Om den kommer till Sverige kan jag tänka mig att vissa kan få Abilify MyCite och skrivas ut tidigare, men en sköterska måste kolla att man tagit medicinen hemma.

Du har inte rätt att posta kommentarer