Sök efter typ av självhjälp

Helena Isaksson

Jag skriver varje dag i en tankebok. Jag skriver för att lätta på trycket.

Det är så skönt att låta pennan fara fram över pappret. Se vad som kommer. Det kan bli hur osammanhängande som helst, men vad spelar det för roll. Jag skriver ju inte blogg i min tankebok.

Den är till för att lugna hjärnan. Sortera, rensa, bearbeta, tänka högt, komma vidare med jobbiga saker.

Läs mer i RSMHBloggen.

Kommentarer   
Ready
#4 Ready 2015-01-10 16:48
Citerar Admin1:
Har du tankebok, Ready eller skriver du böcker?


Jag skriver böcker.
Admin1
#3 Admin1 2015-01-10 09:40
Har du tankebok, Ready eller skriver du böcker?
Ready
#2 Ready 2015-01-10 01:37
Jag ägnar mig hellre åt mitt skrivande än att gå på någon daglig verksamhet och göra något praktiskt.
Admin1
#1 Admin1 2015-01-09 19:27
Jag tror det är bättre att skriva i ett forum än i en tankebok. I ett forum kan man få synpunkter av andra och chansen är större att felaktigheter kan korrigeras och vanföreställningslika tankar kan motverkas innan de hinner övergå i vanföreställningar. Av samma orsak är det bättre att sitta på en träfflokal än att sitta ensam med sina problem som man inte klarar av att lösa.

Det som kan vara bra att skriva själv är dagbok. där man skriver vad man gjort under dagen och vad som hänt. Det kan göra att man upptäcker vad som försämrar en.

Men forum är överlägset bästa skrivformen. Man kan få tips och hjälp att lösa problem. Har märkt att de som skriver mycket har fått bättre tankeförmåga med åren. Tyvärr är det så vid schizofreni att ensam är inte stark. Har man problem med verklighetskontakten så är kontakten med verkligheten väldigt viktig.

Du har inte rätt att posta kommentarer