En undersökning i staten Washington i USA på 731 personer inom socialpsykiatrisk vård (kuratorer, psykologer, socialarbetare, case managers mfl) visade att ju längre erfarenhet av arbetet desto positivare var inställningen till psykiskt sjuka.

Ju högre utbildning de hade desto positivare var man och de som själva hade egen erfarenhet av psykisk ohälsa var också positivare.

En tredjedel av personalen hade haft en psykiatrisk diagnos tidigare.

Resultatet tyder på att ju mer personlig och professionell kontakt med psykisk sjuka man har desto positivare blir man till psykiskt sjuka.

Läs mer hos University of Washington.

Kommentarer   
Admin1
#1 Admin1 2014-02-06 12:53
Väldigt intressanta resultat. Det hade varit intressant med sådana här mätningar på mentalsjukhusens tid och jämföra med dagens personal på gruppboenden.

Egentligen är det idag attityden hos personalen på gruppboenden som är viktigast, eftersom folk vistas där 100 % av sin tid. Har man schizofreni, så träffar man bara psykiatrins personal 2 % av tiden, så attityderna där är inte lika viktiga. En ganska vanlig tro idag är att folk med schizofreni har en tät kontakt med psykiatrin, men det var för 30 år sedan, när mentalsjukhusen fanns.

Du har inte rätt att posta kommentarer