Vårdpersonal ville ge annorlunda vård till personer med schizofreni än andra, när de presenterades med identiska kliniska scenarios visar en ny studie.

Både psykiatrin och vårdcentralerna har annorlunda förväntningar på personer med schizofreni och gör annorlunda behandlingsbeslut jämfört med andra personer.

Resultatet indikerade att både psykiatrin och vårdcentralerna var mindre benägen att ge personer med schizofreni viss kroppslig sjukvård t.ex viktreduktion.

Personer med schizofreni ansågs också vara sämre på att följa behandlingsinstruktioner, fatta behandlingsbeslut och ha sämre socialförmåga.

Det finns behov att minska stigmat inom vården och även psykiatrin.

Läs mer hos Helio.

Kommentarer   
Amandara
#4 Amandara 2013-06-03 19:14
Jag är JÄTTENÖJD med mina vårdkontakter som jag har nu...... de tar allt på allvar och hjälper mig på bästa sätt. Lucky me eh.....
Geta
#3 Geta 2013-05-31 18:15
Så länge som man är ganska ung och något att kosta på får man bra vård. Sedan får man börja kämpa.
Bitte
#2 Bitte 2013-05-31 18:13
Jag har fått bra sjukvård, både kroppslig och psykiatrisk vård.
Se bara på min kommande bypass operation och hur noga dom har varit att ta reda på vad mina förändringar på bukspottkörteln mm varit för något. Dom har inte släppt det än utan om 3 mån ska jag göra en ny magnetröntgen av buken för att se om det har blivit några förändringar. Likaså lungmedicin, ska ta om datortomografin av mina lungor om 4 mån för att kolla dom.
Geta
#1 Geta 2013-05-31 14:01
Det konstiga är att trots att vi anses ha en allvarlig psykisk sjukdom/störning så anses det att vi varken ska få tillgång till psykiatrisk eller kroppslig sjukvård? :o

Du har inte rätt att posta kommentarer