När hennes son fick diagnosen schizofreni kände sig Linda Snow-Griffin, en privatpraktiserande psykolog, förkrossad och överväldigad.

Det gick tusentals frågor genom hennes huvud: Hur kan jag hjälpa honom? Vad behöver han för att bli bättre? Kommer han att kunna bli bättre?

Hope and Learning berättar om den 20-åriga resa Linda och hennes son begav sig ut på, när de navigerade sig mot återhämtning och en bättre förståelse för hur det är att leva med schizofreni.

Läs mer hos Yahoo News.

Kommentarer   
Admin1
#2 Admin1 2021-12-18 15:04
Problemet med schizofreni är att den är så varierande. Senast läste jag att det kan vara 200 olika sjukdomar. Gissar det är en genetisk uppdelning där vissa kan vara nästan samma. Men det är svårt att med ett exempel kunna beskriva all schizofreni. Författaren som skrivit boken är dr i psykologi och det var också Ann Olsen som dessutom har schizofreni. Ann Olsen skrev boken Illuminating schizophrenia. Hon insjuknade i samband med sin mammas självmord, men hon tyckte att det räddade henne från att bli permanent sjuk av mammans omvårdnad.
https://www.viska.se/information/recensioner/31-illuminating-schizophrenia
Geta
#1 Geta 2021-12-17 14:07
Det är ovanligt många med diagnosen schizofreni som har mammor som är psykologer. Är det bara slumpen?

Du har inte rätt att posta kommentarer