Jag sa till min bror nyss, att det känns märkligt att Socialpsykiatrin pratar om daglig meningsfull sysselsättning… men inte har lyckats, i verkligheten!

Medan jag har min bowlinghall: Hallchefen ringde mig i morse och bad om hjälp som tävlingsfunktionär, knappa in resultat på data osv…hur meningsfullt är inte det? 

Men Försäkringskassan lyser med sin frånvaro… de har inte uppmuntrat mig genom en enda krona, utan jag har fått gå min egen väg, ekonomiskt sett. 

Nu senast kräver de också tillbaka 3 800 kr, för en period, som jag har diskat i hallen!

Läs mer i RSMHBloggen.

Kommentarer   
Ready
#2 Ready 2015-10-26 18:13
Jag tror definitivt på att gå sin egen väg. Den mall psykiatrin har att gå efter är inte så smickrande.
Admin1
#1 Admin1 2015-10-21 22:03
Om du har sjukersättning så kan du tjäna extra utan att sjukersättningen minskar fribeloppet är 44000 kr per år vid sjukersättning heltid. Du kanske skulle kolla upp detta.

Det är två här som får Handikappersättning och c:a 1300 kr/månad. Tror man måste ha behov av hjälp för att få det och extrautgifter på minst 12000 kr per år. Jag tror du är för frisk för handikappersättning.

http://www.forsakringskassan.se/privatpers/funktionsnedsattning/handikappersattning/om_handikappersattning/om_handikappersattning

En möjlighet att öka inkomsten är att jobba - deltid kanske. Via IPS-modellen kan man få jobb och hjälp att klara jobbet. Kanske Samhall också.

Du kan ju söka pengar från fonder. En här fick 30000 kr per år från fonder.

Du har inte rätt att posta kommentarer