Anne-Sofie Höij, RSMH

Jag är mycket tacksam för kampanjen Me too. Det här måste lyftas på locket.

Vi ska inte vara ensamma med skuld och skam för att vi har varit utsatta, eller är, utsatta för våld.

Samtidigt är jag ledsen för att kampanjen måste bedrivas.

För våld är hemskt, vidrigt, otäckt, smärtsamt och att det tillåts pågå år ut och år in med nya offer är obegripligt och kränkande.

Läs mer hos RSMHBloggen.

Kommentarer   
Geta
#4 Geta 2017-11-18 20:40
Har aldrig förstått att det här har varit så utbrett. Man har känt sig ensam och inte talat om det, som man tog upp i senaste Skavlanprogrammet.
Lillemor Ohlsson
#3 Lillemor Ohlsson 2017-11-18 17:30
fortsätter här,

Enligt en version av Rödluvan har hennes syster blivit dödat av en vargflock. Är min systers själ i himlen nu? frågar Rödluvan sin mormor.

Ja, hon är i himlen nu, svarar mormodern, därför att de vargar som dödade henne följde endast naturens lag. Men det finns andra slags vargar. De ser ut som vi men är håriga på insidan. Och blir du biten av en sådan varg går din själ till evig fördömelse.

Många, framför allt i min generation, har fortfarande ärr i själen efter bett från de vargar som ser ut som vanliga män men som är håriga på insidan.
Lillemor Ohlsson
#2 Lillemor Ohlsson 2017-11-18 17:18
Det är väl att sexövergrepp nu dras fram i dagsljus. Mig ville inte killarna ens peta på, jag var ju tokig. Det var med mig som med Sovjet, alla visste var det låg men ingen ville dit. Hon vet inte hur man gör för att få dit en karl, flinade släkten.

Alltså trodde jag att jag gick säker. Det gjorde jag inte. Jag blev obetänksam och råkade mycket illa ut. Jag teg med skammen. Att på 60-talet polisanmäla en våldtäkt! Nej! Först hade machokillarna på polisstationen flinat och sedan hade man åkt på en spark i baken så man åkt på öronen ut. Jag hade blivit varnad av andra olyckssystrar.

Hade jag polisanmält så hade kanske "två små bruttor" som han kallade sina våldtäktsoffer fortfarande varit i livet. Förövaren var en flott kostymnisse, en vice VD på ett större företag.

Ni som råkar illa ut! Polisanmäl! Ni kan rädda liv.
Admin1
#1 Admin1 2017-10-25 18:32
Tror att sådant har alltid förekommit på jobben, men det har mildrats med åren. Tycker att det är inte så bra att gå långt tillbaka. Bättre att rapportera det som sker i nutid snarare än det förflutna. Tidigare saker är ju inte allmänt ansedda vara fel som de är idag.

Du har inte rätt att posta kommentarer