I USA har det avslöjats att hemliga spionprogram använts på medborgarna och även utlänningar.

Många vanliga människor kan bli lätt paranoida av sådana nyheter, men vad händer de som ständigt kan vara paranoida t.ex som vid schizofreni?

För dem är det gamla nyheter för de känner sig redan spionerade på.

De som kan drabbas negativt dock är de med hänsyftningsparanoia, som tror att nyheterna alltid gäller dem.

Om man har vanföreställningar som liknar hemliga spionprogrammet, så kan vanföreställningarna förvärras.

Men sådana nyheter kan kanske också minska paranoian hos de som känner sig unikt utvalda för förföljelse, så kan den känslan minska av ett spionprogram som drabbar alla individer lika och gör att man inte längre känner sig utvald.

Läs mer hos Scientific American.

Kommentarer   
Admin1
#12 Admin1 2013-07-06 15:20
USA kommer bara åt medlemsidan om de registrerar sig som medlem, så håll utkik efter om det kommer medlemmen FBI, NSA eller CIA :-)
Jocke
#11 Jocke 2013-07-06 12:16
Jo, vi är övervakade, men kommer Usa åt den där medlemssidan där det står att bara medlemmar kan läsa och inte google? Men det här problemet har väl funnits länge, ända sedan Usa skapade internet?
Geta
#10 Geta 2013-07-04 13:55
http://www.dn.se/nyheter/varlden/expert-alla-spionerar-pa-alla/
Helene
#9 Helene 2013-07-04 04:47
Vi har ju faktiskt alla integritetsskydd här sverige.
Jocke
#8 Jocke 2013-07-02 21:23
Jag tror media vet om, att jag ofta är satt på undantag pga hörseln. Men dem informerar på så sätt att de flesta förstår och kan dra sina slutsatser, oberoende av min egen integritet. Men jag förstår faktiskt väldigt lite av vad som försiggår, men dem kanske vill ha kontakt med mig på ett speciellt plan? För det här problemet försiggår säkert på andra håll i världen, det är ngt som sprider sig med blixtens hastighet. Förmodligen är det säkert så, att jag aldrig kan komma i kontakt med media på ett informativt sätt? Och om det då skulle vara avundsjuka då, att ngn annan prioriteras, vet jag inte, men jag har rätt att leva ett normalt liv. Det är på den här nivån jag står, för det finns alltid ngn som vill samma sak. Jag märker på vissa, att de vill göra sin röst hörd. Men förmodligen kommer min röst att negligeras, för jag får inte mogna till mig, utan hör rent privata tongångar och det är inte bra!
Admin1
#7 Admin1 2013-07-02 19:34
Har du någon teori varför media är intresserad av just dig och inte andra här?
Jocke
#6 Jocke 2013-07-02 19:07
Min omgivning har mycket större integritet än undertecknad, men jag har problem med att komma ngn riktigt nära, och jag anser att de flesta på min arbetsplats har full förståelse för att vissa saker blir fel ibland, men kanske det finns de som tror att jag för vidare information till ngn annan, det är då i så fall via ngn sorts upprepning? Det hade varit mycket enklare för mig, att tolka medias signaler om vilken situation som är relevantast för tillfället. För det dyker upp en massa trådar som jag inte klarar att knyta ihop säckarna på. Och det uppstår då tvivelaktiga ögonblick, när jag förstår att jag klampar in i andras revir. Så den enda möjliga situation som jag kan ta mig ut ur denna situation som jag vill kalla gisslansituation (överkurs kanske?), är via media tror jag?
Admin1
#5 Admin1 2013-07-02 18:47
Hur är det på jobbet. Har någon annan samma problem som du?
Jocke
#4 Jocke 2013-07-02 18:08
Jag sade bara att man hade två val, vad gäller media, antingen spioneri eller information. Problemet är att media är låsta vid sina sändningar antingen via tv eller radio, det problem jag har är att så många tycks förutsäga det som kommer att hända framöver. Jag har som sagt var, ingen jag kan anmäla, för dem gör ju egentligen ingen fel? Jag kan bara påpeka att jag har noll integritet i vissa lägen, och det är väldigt svårt att påstå att det är hänsyftningsparanoja. Eller är det i själva verket så, att det är för enkelt att använda det begreppet, speciellt när man inte kan förklara vad som händer inom en.
Admin1
#3 Admin1 2013-07-02 16:58
Jocke,

Det är alltså medias spioneri på dig som skapar problem för dig och inte det amerikanska spionprogrammet. Du får alltså information om spioneriet via rösterna? Litar du på vad rösterna säger? De kan ju ha fel och har ingen ansvarig utgivare som media har som kan ställas till svars om det blir fel.

Du har inte rätt att posta kommentarer