RSMH

Anna Odell polisanmäldes och ställdes inför rätta för våldsamt motstånd, falskt larm och oredligt förfarande.

Det kom mycket folk till rättegången och RSMH ordnade en demonstration utanför rättegångssalen till stöd för konstnären.

Hon dömdes för oredligt förfarande och påföljden blev 50 dagsböter. Anna Odell har med sitt konstverk fört upp diskussionen om psykiatrin och de svåra beslut som fattas där och som kan leda till övergrepp om denna vård inte ständigt genomlyses. Tack Anna Odell!

Läs mer vad Jimmie Trevett skriver i RSMHBloggen.

Kommentarer   
Geta
#3 Geta 2014-09-19 14:36
Jag tvivlar på att om någon gjort något liknande utan att gå på Konstfack- hade hen fått samma stjärnstatus? Det hade kanske slutat med rättspsyk. Kan undra om det har förekommit någon copycat efteråt? I så fall har nog psykiatrin varit tvungen att tysta ner det.
Admin1
#2 Admin1 2014-09-19 11:06
Det positiva med uppmärksamheten hon fick var att det gav henne stjärnstatus. Det viktigaste för en konstnär är att vara känd. Filmen hade hon troligen inte fått göra utan denna uppmärksamhet.
Geta
#1 Geta 2014-09-19 09:50
David Eberhard, överläkaren på psykiatrin vid den tiden på S:t Göran påstår att han har skapat "Anna Odell" och hennes konstverk. Hon kastade ut en boll och han tog den.

Du har inte rätt att posta kommentarer