Fanapt

Fanapt har varit godkänd i USA sedan 2009

Den amerikanska myndigheten FDA har godkänt att antipsykotikat Fanapt (iloperidon) får användas för långtidsbehandling av schizofreni.

Godkännandet var baserat på studien REPRIEVE studien, som visade att 80 % slapp psykoser med Fanapt jämfört med 37 % med placebo.

Fanapt ansökte om godkännande i EU, men fick avslag.

Förra året i december ansökte Fanapt om godkännande igen i EU, så det kan komma till EU kanske nästa år. 

Läs mer hos Streetinsider.com.

Kommentarer   
Admin1
#3 Admin1 2017-01-27 17:19
Svårt att tro att det kan ersätta Zyprexa, men effekten är inte lika väl studerad som Zyprexa. Det tog säkert 10 år innan Zyprexa var bevisat bättre. Om några år kan Zyprexa utan viktökning finnas.
Pepsi Max
#2 Pepsi Max 2017-01-27 01:04
Jag har tagit zyprexa i flera år och byte till Latuda för vikten skull, men måde dåligt efter en månad med Latuda. Funkade inte på mig tror du att Fanapt kan hjälpa mig!. Som tar Zyprexa?. Är det bra effekt på Fanapt?.
Admin1
#1 Admin1 2016-05-28 19:49
Tror inte preparatet är så väl använt i USA. Viktigast är att bara 7 % får viktuppgång. Det ger fler antipsykotika med avsaknad av viktuppgång. Men extrapyramidala symptomen är låga och vikten brukar minska när man övergår till den. Den främsta nackdelen verkar vara yrsel, när man reser sig upp. Fanapt har ganska stark dopaminblockerande effekt och ges därför i ganska låga doser, men lite högre än Risperdal och Haldol.

Du har inte rätt att posta kommentarer