Psykofarmaka har blivit för riskfyllda för de stora läkemedelsföretagen.

Det tar 18 år att ta ett nytt läkemedel från laboratoriet till apoteket och det är bara 8,2 % av preparaten som lyckas med detta.

Hälften av preparaten, som når Fas III i utvecklingen klarar detta steg.

Läkemedelsmyndigheternas granskning tar 1,9 år.

Läs mer i Scientific American.

Kommentarer   
Vatten
#1 Vatten 2011-08-16 21:15
Inget företag har väl dött av att tagit fram psykofarmaka? Men personer har dött av att använda dem, så för vem är det egentligen förknippat med mest risker?

Att bolagens produkter granskas hårdare och att det nu mäts att de är effektivare är naturligtvis till fördel för alla utom möjligtvis för aktieägarna som numera inte kan tjäna lika mycket pengar på schizofreni som tidigare. De bestående hjärnskadorna en del preparat ger i form av tex Tardiv dyskinesi är inte heller rimliga så trotts allt verkar det fortfarande vara patienterna som tar störst risker.

När Barbro Westerholm (adhd-npf.com/fragor-om-haldol/) f.d generaldirektör för Socialstyrelsen säger sig ha arbetat emot den felaktiga läkemedelshanteringen i 30 år så får man förmoda att hon har haft ganska starka krafter emot sig, eller hur? Antipsykotikum verkar rent vetenskapligt vara mest riskfylld för de stackare som vanvårdats med dem och dött en förtidig död på grund av dem.

Du har inte rätt att posta kommentarer