En randomiserad studie, som jämfört depåinjektionerna Abilify Maintena och Xeplion vid schizofreni tyder på att Abilify Maintena är bättre.

Båda injektionerna gavs en gång i månaden.

Efter 28 veckor var Abilify Maintena signifikant bättre än Xeplion vad gäller livkvalité och sjukdomspåverkan.

Det var också färre behandlingsavbrott orsakade av biverkningar med Abilify Maintena.

Läs mer hos Pharmacy Times.

Kommentarer   
Geta
#5 Geta 2014-11-10 14:43
När antipsykotikaeffekten förloras har man kanske aldrig haft någon antipsykotikaeffekt?
Admin1
#4 Admin1 2014-11-10 14:11
Var sjätte psykos leder till att antipsykotika effekten förloras. Då får man Clozapine, men alla får inte effekt. Tror att man fortsätter med antipsykotikan trots knappt någon effekt. Kanske borde man sluta helt och vänta för att se om effekten återvänder efter en paus. Att antipsykotika inte ger effekt sägs bero på att dopaminet inte är förhöjt. Kanske skulle man testa antiinflammatoriska läkemedel.
Geta
#3 Geta 2014-11-09 21:09
Det där tror jag inte på. Det är bara skrämselskott och en myt. Jag har haft många psykoser men antipsykotikan hjälper fortfarande.
Ready
#2 Ready 2014-11-09 20:35
Det är knäckande fakta att medicinen slutar hjälpa då man haft fler psykoser. Verkligen att skäl att ta sin medicin.
Admin1
#1 Admin1 2014-11-07 22:21
Nyligen kom en undersökning som visade att Xeplion inte var bättre än Haldol. Det här tyder på att Abilify kan vara bättre i alla fall.

Det vore bra om nyinsjuknade fick Abilify Maintena och slapp medicinavbrott och psykoser = tvångsvård och sedan förlorad effekt.Ofta idag används depåinjektioner när skadan är skedd redan.

Men det är inte bara depåinjektioner som saknas utan också information och utbildning om vad som händer när man inte tar antipsykotikan och vilka problem som kan uppstå då. Många är inte medvetna om detta. Apoteken kan säkert ge sådana utbildningar, eftersom psykiatrin har kärvt om tid.

Du har inte rätt att posta kommentarer