Från och med nu ska apotekskunder i förväg kunna kontrollera att det läkemedel de behöver finns på apoteket eller måste beställas.

En gemensam lagerstatusfunktion för alla apotek är nu på plats, enligt ett pressmeddelande från Sveriges Apoteksförening.

Narkotikaklassade läkemedel, tillväxthormoner, licenspreparat och apotekstillverkade läkemedel ingår ej i detta. 20 privata apotek ingår heller ej.

Läs mer i Aftonbladet

Mer utförlig information finns hos Läkemedelsvärlden.

Gå till hemsidan för Hitta läkemedel. Skriv läkemedelsnamn samt orten du bor på. Tack vnv för tipset!

Kommentarer   
Admin1
#4 Admin1 2014-05-08 13:24
Problemet idag är att det finns mycket fler läkemedel än vad som fanns för 10 år sedan. skulle gissa att det finns dubbelt så många läkemedel.

Sedan har fler apotek gjort att varje apotek får ett mindre lager.

Jag tycker att det är bra med den service som Hjärtat har att man kan boka sin medicin på webben, så den finns på apoteket när man kommer dit.
Geta
#3 Geta 2014-05-05 19:21
För tio år sedan hände det att min medicin inte fanns inne på apoteket. Det händer inte idag men det hänger kanske på vad det är för sorts medicin.
vnv
#2 vnv 2014-05-05 16:17
:-)
Admin1
#1 Admin1 2014-05-05 15:28
Men systemet saknar fortfarande information ifrån ett tjugotal enskilda entreprenörsdrivna apotek som ännu inte hade den typ av lagersaldosystem som krävdes, men för dessa kommer kontaktinformation presenteras så att det går att ringa och själv kontrollera.

Inte heller alla läkemedel kommer att gå att söka på. Dels handlar det om licensläkemedel och läkemedel som tillverkas på apoteket, extempore, men också narkotikaklassade läkemedel som förskrivs på särskild receptblankett.

Från Svensk Farmaci:
http://svenskfarmaci.se/apotek/nu-ar-alla-apoteks-lager-sokbara/

Du har inte rätt att posta kommentarer